Nieuwe product collecties

Hollands Licht lanceert dit jaar op Design District met trots twee nieuwe productcollecties: Tension Light en Flyte, beide ontworpen door Ernst Koning en beschikbaar vanaf Q4, 2024.


Tension Light

Hoe creëer je een armatuur met zo min mogelijk ver- en gebruik van materiaal? 

Dat was de briefing aan Ernst voor het ontwerp van Tension Light.  Het resultaat een armatuur met zo weinig mogelijk constructie elementen, een reflector van gerecycled materiaal en flat packed. 

Het principe is simpel, zet een vlak materiaal onder spanning en daarmee klemt het op de led buis.  Zo simpel als het klinkt zo moeilijk bleek het in de praktijk om een gerecycled plaatmateriaal te vinden met de gewenste esthetische en technische eigenschappen. Na lang testen zijn er 2 materialen gekozen: Rezign en gereycled aluminium

Flyte

Flyte is een lineair ontwerp met elegante vormgeving waardoor het armatuur elegant aanwezig is en tegelijkertijd ondergeschikt aan de functionaliteit.  De V-vormige kap is gemaakt van 96% gerecycled aluminium en leverbaar in een stoere onbehandelde geborstelde versie en in 3 poedercoat kleuren. 

Flyte kan worden gedimd en er is ook een Tunable White versie. De kleurtemperatuur en de lichtintensiteit kunnen onafhankelijk van elkaar ingesteld worden.  Het juist licht op het juiste moment van de dag en afgestemd op een individuele behoefte.